Kaerapätsikesed šokolaadiga

150g toasooja võid
1 muna
125g Fairtrade demerara suhkrut
5 dl kiirkaerahelbeid*
100 g nisujahu
1 sl magustamata Fairtrade kakaopulbrit
75 g tumedat Fairtrade šokolaadi
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, seejärel lisa muna ja vahusta veel minutike. Sega omavahel kuivained ja lisa muna-võivahule. Sega lusika abil ühtlaseks. Haki 50g šokolaadi tükkideks ja sega taignasse.
Vormi käte abil taignast pisikesed pallikesed, vajuta lapikuks ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 175*C ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on tahked ja kergelt pruunikad. Seejärel tõsta küpsised ahjust välja ja lase jahtuda.

Kaunistamiseks sulata allesjäänud 25g šokolaadi vesivannil ja nirista küpsistele. Lase taheneda.

*Küpsiseid võib teha ka tavaliste kaerahelvestega, siis jäävad need rohkem söömisel tunda. Kiirkaerahelveste kasutamine tagab ühtlasema taigna, kus tükke ei ole.

 

Martiina Anni, aniitram.blogspot.com